Expeditie kunst

Haal je hamertje en nageltjes maar boven! Na het lezen van het nieuwste boek van Sofie Van de Velde zal geen enkele witte muur nog veilig zijn. Met liefde, goesting en lef kan iedereen een wunderwall starten. Van de pronkmuur in de living tot het zenhoekje op het toilet kan je omtoveren tot een privégalerie van je favoriete werken. En het hoeft echt geen stukken van mensen te kosten.

Sofie neemt je mee op expeditie langs de wunderwalls van inspirerende verzamelaars. Zij getuigen over de plekjes in hun woonst waar de kunstwerken als het ware op je kruipen, zoals kunstfanaat Bart Biermans vertelt. Een limited edition print van een tekening van Nick Cave mag naast een Rambo tekening van Beni Bischof hangen. Deze kunstliefhebbers delen graag de verhalen achter hun ontdekkingen.

Het plezier om je te verdiepen in het oeuvre van een opkomend talent is volgens Sofie één van de voornaamste redenen om kunst te kopen. Ze zet je op weg om bij jezelf het fameuze buikgevoel aan te wakkeren en zo de keuzestress te verminderen om kunst aan te schaffen.

Het boek biedt tevens praktische tips over de spelregels bij kunstaankopen. Na het lezen hiervan stap je zelfverzekerd een galerie binnen, vraag je bij een veilinghuis naar de pedigree en weet je welke gegevens terug te vinden op een aankoopcertificaat.

Sofie laat ook verschillende experts aan het woord. Lijstenmaker Tom Van Camp overtuigt je om die Ikeakadertjes toch maar best voor je vakantiekiekjes te bewaren. Een geslaagde en kwalitatieve inlijsting laat de kunstwerken tot hun recht komen. Ingrid Deuss, experte vintage photography maakt je dan weer warm om een fotocollectie aan te vatten.

Kunst verzamelen is vooral ook een plezante expeditie en dat merk je aan de talrijke leuke anekdotes die Sofie met je deelt. Ontdek hoe je een doopfeestje voor een kunstwerk geeft, welke de drie straffe stukken zijn uit Stukken van mensen en welke genezende werking kunstwerken hebben. Sofie toont je op een eenvoudige en praktische manier hoe ook jij een eigen collectie kan opbouwen. Dus sla gerust die nageltjes in je muur en laat je persoonlijke wunderwall tot leven komen! Lang leve de kunst!


Expeditie Kunst is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089248503, prijs 24,99 euro.


1 comment

  • Caroline

    Altijd leuk zo’n persoonlijke boodschap of tekening van de auteur vooraan in het boek gericht aan jezelf. Heb er eentje (tekening) van Panamarenko himself gericht aan mijn kinderen. Een geschenk voor het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.