Broedplaats voor artistiek talent

Met veel enthousiasme ben ik ingegaan op de vraag om lid te worden van de Raad van Bestuur bij WARP, Contemporary Art Platform. Deel uitmaken van een bestuur dat als een geoliede machine samenwerkt met de artistiek directeur Stef Van Bellingen en zijn team, is een heel inspirerende ervaring. Sedert een aantal jaren heb ik al van heel wat boeiende ontmoetingen met (jonge) kunstenaars ten huize WARP genoten. De portfoliodagen in 2021 waaraan ik als professional mocht deelnemen, waren unieke feedback-momenten voor opkomende kunstenaars met internationale ambities. 

WARP is een broedplaats voor artistiek talent. Het ontsluiten, presenteren, promoten en omkaderen van hedendaagse kunst staat centraal. Door het brede internationale netwerk krijgen kunstenaars toegang tot artistieke samenwerkingen in heel Europa.

WARP staat voor 16 jaar aan artistieke uitdagingen met meer dan 500 kunstenaars. WARP staat voor tentoonstellingen in Londen, Keulen, Dublin, Den Haag, Eindhoven, Wenen, Ljubljana,… WARP staat voor talent dat uit zwermde naar Buenos Aires, Kaapstad, Beijing, New York,… maar ook dichtbij huis bleef. WARP staat voor kunstenaarsresidenties, lezingen, onderzoeksprogramma’s,… WARP staat voor vrijwilligers, sponsors en sympathisanten met een groot hart voor kunst!


Ontdek hun programma op website WARP en noteer alvast deze data in je agenda:

  • Memories & Market: 13 februari: Stef Van Bellingen spreekt met Marian Hoet (Veilingshuis Phillips en dochter van wijlen Jan Hoet)
  • Parlando: 20 februari: kunstenaars en commentatoren van onze portfoliodagen aan het woord
  • Voyeurs: 27 februari: rondleiding in enkele panden van verschillende Coup de Ville-tentoonstellingen
  • Female Force: 6 maart: korte presentaties jonge kunstenaars in het teken van Vrouwendag.3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.