Summertime

Op zoek naar inspiratie voor kunstige uitstappen in binnen-of buitenland? Ik deel hier een paar tips. Nog meer cultureel nieuws lees je in de zomerkrant van The Art Couch.


Awakening in CC De Factorij, Zaventem.                                                                            

Toen ik drie jaar geleden de foto’s van Nele Van Canneyt ontdekte, was ik onmiddellijk betoverd door haar mysterieuze beeldtaal. In ‘Awakening’ combineert ze nieuw werk met foto’s uit de reeksen ‘As if the day never existed’ en ‘Daydream’. Nele dompelt de bezoekers onder in een ontwakende wereld die schommelt tussen dagdroom, nacht en werkelijkheid. 

https://www.ccdefactorij.be/nl/programma/awakening/5585/


Cap in the Clouds, Mechelen

 Hedendaags kunstenaar Ricardo Brey stelt nieuw werk tentoon in het Museum Hof van Busleyden. Ik kom heel graag in dit Mechelse museumpareltje. Het blauwe universum wekt mijn nieuwsgierigheid naar deze van oorsprong Cubaanse kunstenaar. Met ‘Cap in the Clouds’ transformeert hij banale voorwerpen tot kunstwerken. Tot 28.08 in Mechelen.

https://www.hofvanbusleyden.be/ricardo-brey-gap-in-the-clouds-2


Plussing bij WARP, Sint-Niklaas

Deze zomer slaan tentoonstellingsmakers Ilka De Wilde en Jonas Vansteenkiste de handen in elkaar om de werken van 16 kunstenaars te verenigen bij kunstenplatform WARP. 

Deze groep van zowel Belgische als internationale kunstenaars ontmoetten elkaar tijdens de portfoliodag van 22 mei. Fundamenten voor toekomstige samenwerkingen werden gelegd binnen deze nieuw samengestelde groep. Plussing verwijst enerzijds naar een nieuw samengesteld gezin maar eveneens naar het verder uitbouwen van een vruchtbaar project zoals de portfoliodag. Vanaf 13 augustus tot en met 11 september kan je zowel de symbiose als de spanningsvelden ontdekken binnen deze gevarieerde kunstenaarsgroep. 

Het volledige programma is beschikbaar op https://warp-art.be/nl/programma


Peripheries bij New Child Gallery, Antwerpen

Deze jonge galerie brengt opkomende buitenlandse kunstenaars naar België. Sarah Vanwelden en haar team ontdekken verrassende namen tijdens hun studiobezoeken van New York tot Berlijn.  Peripheries presenteert werken van Anthony Cudahy, Liang Fu, Erin M. Riley, Maddalena Tesser, Keioui Keijuan Thomas en Kristian Touborg. Schilderkunst, performance, assemblage en textielwerken worden samengebracht.  Het lichaam fungeert als middel en onderwerp om zowel de kwetsbaarheid als het grenzeloze potentieel van de mens te tonen. Ik ben nieuwsgierig naar deze veelbelovende groepstentoonstelling lopende tot 6 augustus.                                

https://www.newchildgallery.com


Sarah De Vos bij Kunstplatform Wilford X, Temse

Subtiele kleurschakeringen spelen met licht en schaduw in de werken van Sarah De Vos. Ze slaagt erin om de tactiele aspecten van haar directe omgeving te integreren in een elegante soberheid. Tijdens Antwerp Art Weekend ontdekte ik aan The Wunderwall bij Galerie Sofie Van de Velde onder andere haar opmerkelijke portret van een zijdehoender. Deze expo is al afgelopen maar tot begin september stelt ze samen met Marc Vanderleenen en Flexboj & L.A. werken tentoon in Temse. Een unieke kans om haar werk verder te ontdekken. 

https://www.wilfordx.be/WilfordX.html


Fondation Giacometti, Parijs

Geen zin in wachtrijen zoals aan Musée d’Orsay of het Louvre en toch van je sokken geblazen worden door schoonheid? Ik deel met veel plezier dit pareltje in hartje Parijs. Achter een elegante gevel in de rustige Rue Victor Schoelcher, vlakbij de begraafplaats Montparnasse bevindt zich de  Fondation Giacometti. In de verschillende kamers kan je tijd nemen om nooit eerder gepresenteerde beelden tot je te laten doordringen. Maak op tijd je reservering voor een bezoek aan deze intieme cocon van Giacometti. 

https://www.fondation-giacometti.fr1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.