Schrijven

Sinds april 2017 ben ik gestart met schrijven over kunstige dingen op deze blog artexplorer.be. Over artistieke gebeurtenissen die mijn pad kruisten in zowel binnen-en buitenland.

Ik schrijf over bezoeken aan kunstenaarsateliers, galeries, internationale beurzen, tentoonstellingen, veilinghuizen. Deze artikels documenteer ik overwegend met eigen foto’s aangevuld met degenen die aangeleverd worden door de kunstenaars zelf.

Daarnaast heb ik mij sinds de zomer van 2018 aangesloten bij de ploeg van schrijvers van The Art Couch (TAC). Een online plekje waar liefhebbers en verzamelaars van moderne en hedendaagse kunst, onze ontdekkingen en coup de coeurs kunnen ontdekken. Samenwerken aan de groei van dit online platform en onderdeel uitmaken van de publicatie van het eerste papieren magazine, was een fantastische ervaring! Ondertussen zitten we al aan editie #6 en heb ik telkens verschillende artikels mogen bijdragen. Ben je nieuwsgierig naar mijn ontmoetingen met opkomende talenten, gevestigde waarden en éminence gris? Haal dan dit prachtig tijdschrift in huis en geniet van ieder artikel!

Echt heel mooi verwoord. 

Heel mooi Gwen, de juiste snaar! De perfecte toon – de perfecte wat ik wil en eindelijk mag.

Je tekst is een mooie weergave van ons gesprek.

Het was me opgevallen in het lezen van jouw artikels dat je heel mooi schrijft. Je voegt er soms poëtische noten aan toe die relevant zijn in de context. Je bent een warme persoonlijkheid.

Het prettige aan onze communicatie vond ik, was het feit dat je zelf eerder deel had uitgemaakt van de academie als student zoals je vertelde. Dat gaf een gevoel van gelijkgestemden.

Ik was op de opening in Watou en heb van intendant Jan Moeyaert vernomen dat mijn werk uitgekozen was door je eerste artikel dat je over mij schreef tijdens mijn tentoonstelling in de zwarte panter.   
Ik ben hiermee natuurlijk zeer blij en vooral dank ik je nogmaals van harte voor je enthousiaste schrijven !
Hoe onverwachte situaties een mooie wending nemen .


Ben je op zoek naar een vlotte pen? Aarzel dan niet om mij te contacteren op gwen@artexplorer.be.